astaş çatı

Hizmet Detay

ENDÜSTİRİYEL ÇATI KAPLAMA

Gaziantep Endüstriyel Çatı Kaplama

Firmamız tüm Türkiye'ye hizmet verebilmek için profesyonel bir ekip ile kurulmuş Gaziantep çatı firmasıdır.

Endüstriyel bir kaplama, çelik, beton ve diğer malzemelere uygulanan bir koruyucu kaplama tabakası veya tabakasıdır. Kaplamalar, epoksi, poliüretan ve nem kürü üretan gibi yaygın polimerlerle üretilir. Endüstriyel kaplama formülleri ve uygulama yöntemleri, yapıya ve gereken korumaya bağlı olarak büyük ölçüde değişir.

Endüstriyel kaplamalar, malzemelerin kullanım ömrünün artmasına yardımcı olabilir ve bu da değiştirme maliyetlerini azaltır. Bu kaplamalar, tuz spreyi, oksidasyon ve neme maruz kalan köprülerde kullanılan metalin korunmasında önemlidir. Bu tip yapılara endüstriyel bir kaplama uygulamak, yaşam beklentilerini büyük ölçüde arttırır.

Endüstriyel kaplamalar için en yaygın uygulama yöntemleri fırçalar, boya ruloları veya havasız boyacılar kullanmaktır. Hangi uygulama yönteminin kullanılması, kullanılan kaplamanın türüne ve kaplanacak yapıya bağlıdır. Daha karmaşık yöntemler arasında elektro kaplama, otoforetik uygulama veya eğirme yer alır.

Epoksi boya ve poliüretan, garaj zeminlerini mühürlemek ve korumak için konut ortamlarında kullanılan yaygın koruyucu endüstriyel kaplama tipleridir. Epoksinin dezavantajları, çizilmelere eğilimli olması ve ultra-mor ışığa karşı düşük direnci nedeniyle doğrudan güneş ışığı altında iyi durmamasıdır. Epoksi üzerine bir kat poliüretan eklenmesi, güneş ışığına karşı dayanıklılığını ve direncini arttırır.

İnşaat sektöründe çatı yapımı taşeronları tarafından kullanılan diğer bir endüstriyel kaplama tipi bitüm boyadır. Bu endüstriyel kaplama keçe, asfalt ve tahta gibi demir ve demir dışı malzemeleri suya karşı korur. Çatılarda bitümlü endüstriyel kaplamalar kullanıldığında yaygın uygulama yöntemi, malzemenin yüzeye yuvarlanması veya paspaslanmasıdır. Bitüm ayrıca bazı uygulamalarda demir veya çelik yapıyı korur ancak diğer daha gelişmiş kaplamalara göre daha kısa bir ömre sahiptir.

Floropolimer, gelişmiş reçinelerden ve yağlayıcılardan formüle edilmiş endüstriyel bir kaplamadır. Bu tip endüstriyel kaplama korozyona karşı mükemmel koruma sağlar, aynı zamanda güçlü bir kimyasal direnç sağlar. Floropolimer, zorlu koşullara maruz kalan bağlantı elemanlarının ömrünü uzatmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

gaziantep-cati,astas-cati

TOP